Skitväder

Kan man lugnt säga. Ena dagen kommer det snö för att till nästa dag ha töat bort. Men vädrets makter är inget vi kan styra över. Det är bara att anpassa träningen därefter.

Tyvärr har ju vädret ställt till det så att man har blivit tvungen att ställa in Istravet som skulle ha gått nästa vecka på Siljan.

Men i måndags var det i alla fall kanonväder och vi fick njuta av solen hela dagen.. Eleverna var riktigt taggade efter motionsturen, tror att de hade kunnat kört hela dagen. Här är en summering av veckan som gått:

Fix- Stretar på bra. Ska snart få börja gå lite intervaller på rakbanan så att han får fart på påkarna.

Going- Har mycket bättre träningsvilja under sadel än i vagn. Men när han väl tar i när han går i vagn så kan han flytta på sig.

Vicke- Är pigg och glad när han får gå på skogen. Han var väl mindre impad idag när han fick gå montélicenslopp. Sladdade mest bakom fältet men han är snäll i alla fall.

Happy- Tränar på bra men jag väntar bara på att hon ska släppa på handbromsen och börja ta i.

Almabell- Var riktigt taggad i dagens montélicenslopp 🙂

Oline- Körde jag första banjobbet med i onsdags. Körde 1,28/1640 meter. Släppte av henne sista 400m och då drog hon iväg i 1,20-tempo. Ville mest kolla så att hon fick plats i sulkyn till dagens licenslopp. Fixade spår 4 galant idag. Får gå lite licenslopp framöver. Håller hon bara sig fräsch så ska det bli spännande och följa henne framöver.

Kathy- Kombinerar hage med skrittmaskin tills vidare.

Granis- Fick sina tänder fixade i torsdags. Har mest gått mysturer under veckan.

Tuva- Har varit riktigt pigg under veckan. Härligt att hon börjar piggna till. Får börja gå lite intervaller till veckan så att hon får springa av sig lite.

Quetty- Har gått galoppintervaller under veckan. Verkar svara bra på träningsomläggningen. Fick även hon sina tänder fixade i torsdags. Vi får testa av henne snart så får vi se om vi kan börja titta i propositionerna.

Ja tänk att man överlevde dagens licenslopp med hedern i behåll 😉 Var faktiskt riktigt roligt. Har ju inte kört lopp sedan 2006 och då var det autostart. Så det kanske blir en comeback till sommaren om man överlever de 14 utbildningslopp som är kvar 😉

Anna