Om mig

Hej!

Här ska jag försöka en presentation av mig själv. Som ni kanske har listat ut så heter jag Anna Andersson. Jag har hunnit fylla 37 år, hur nu det gick till. Jag bor i en by utanför Rättvik som heter Gärdebyn tillsammans med min sambo och våra två barn, Emil 9 år och Elin 7 år. Jag är uppväxt i en liten by som heter Dalstuga.

När jag var 11 år gammal fick jag börja rida på ridskola efter mycket tjat. Och efter ytterligare lite tjat så fick jag efter ett halvår min första häst. Det var ett sto som hette Sanna Scott. Hon va väldigt snäll men inte dummare än att hon förstod att en liten elvaåring kan man lätt ta kommandot över. Så våra ridturer blev inte alltid så långa som jag tänkt.

Efter ett tag så betäckte vi henne med Hasse Bunter och resultatet blev ett sto som fick namnet Big Vilma. Med Vilma lyckades jag lite bättre. Vi (jag och pappa) körde in henne själva och när hon var tillräckligt gammal red jag in henne. Våren 95 så tog jag körlicens med henne och den 25 juli samma år debuterade jag i sulkyn med henne. Innan dess hade hon hunnit göra några lopp och bland annat vunnit 3 segrar. Loppet vi startade i var Tillmans duell på Bollnäs. Själva loppet som var ett försök kommer jag inte ihåg så mycket av mer än att vi var femma. Finalen gick samma kväll och innan loppet sa pappa till mig att om ni vinner så går jag hem (ca 8 mil). Vi hade spår 8 bakom bilen och hamnade sist när bilen släppte fältet. Vi hade tur för ingen ville köra på innerspåret så vi kom fram till rygg ledaren den vägen och in på upploppet fick vi lucka och spurtade till lätt seger. Det var bara för pappa att börja gå men vi var snälla och plockade upp han efter vägen så han slapp gå hela vägen hem. När vi kom hem kom grannarna och bjöd på champagne.

Sedan Sanna Scotts tid har jag hunnit med några egna hästar. Den bästa hittills är Dalstuga Garfield som hittills har tjänat 460 000 kr.

Gymnasiet gick jag i Rättvik på Naturbruksprogrammet- hästinriktningen. Vi var några i klassen som valde att göra oss en egen travutbildning. Så när de andra i klassen hade ridlektionen så var vi hos tränarna på travet och körde i stället. Under gymnasietiden tävlade jag även hoppning och distansritt för Rättviks Ridklubb parallellt som jag körde travlopp.

Efter gymnasiet började jag jobba hos Jim Frick. Där var jag i tre år innan jag flyttade tillbaka till Rättvik igen. Det var roliga och lärorika år men kärleken kom emellan. När jag kom tillbaka till Rättvik igen som provade jag på lite olika jobb och lite studier. Bland annat har jag jobbat som ledare och ansvarig på travskolan, bonddräng, butikssäljare på Granngården m.m.

Men sedan 2007 så är det hästar som gäller igen för hela slanten då jag jobbar på Stiernhööksgymnasiet. Där är jag ansvarig för hästarna i skolans travstall. När jag började där fanns det knappt en enda starthäst medans vi i dagsläget har ca 5 hästar som startar kontinuerligt.

2012 gick proffstränarkursen och till sommaren tar jag ledigt från skolan och drar igång egen verksamhet